środa, 12 stycznia 2011

Chocolate melting moments...

...czyli moje nowe ulubione ciasteczka czekoladowe przekładane nutellą. A zrobiłam je zupełnie przez przypadek, gdy przygotowywałam ciastka na urodziny syna. Jeden z gości miał być miłośnikiem czekolady. Tort miał być mało czekoladowy, więc w ramach rekompensaty miały być te ciasteczka. Wyszły przepyszne! Rozpływają się w ustach i nie można się im oprzeć. Polecam wszystkim miłośnikom czekolady. Przepis pochodzi z tej strony.



Składniki na około 14  już złożonych ciasteczek:
  • 125 g masła
  • 8 łyżeczek cukru pudru
  • 3/4 szklanki mąki
  • 8 łyżeczek mąki ziemniaczanej
  • 8 łyżeczek kakao

Ubić mikserem do białości miękkie masło z cukrem pudrem. Dodać resztę składników i dokładnie wymieszać. Miękkie ciasto włożyć do szprycy i wyciskać niewielkie ciasteczka na blachę posmarowaną tłuszczem. Piec w 180ºC przez 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika chwilę odczekać zanim się je zdejmie z blachy (ciasteczka są bardzo kruche). Gdy wystygną przełożyć je nutellą. 

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przyciski Listonic